Cannabis soorten

De drie verschillende cannabis soorten zijn Cannabis Sativa, Cannabis Indica en Cannabis Ruderalis.

Cannabis Sativa

Sativa’s stammen over het algemeen uit equatoriale gebieden: Thailand, Cambodja, Jamaica, Mexico, enz. Onder gelijke omstandigheden groeit de Sativa hoger dan de Indica plant. Sativatoppen worden doorgaans groter dan die van Indica, aangezien ze over de lengte van een tak groeien in plaats van in trossen rond de internodiën. Wanneer ze droog zijn, wegen ze vanwege hun geringere dichtheid echter minder dan Indicatoppen. Sativatoppen hebben vaak ook een minder sterke geur, zowel tijdens de groei als in droge toestand.

Sativa’s hebben meer tijd nodig om te bloeien. Zij hebben doorgaans 9 tot 12 weken nodig om de bloei te beëindigen. Zij hebben echter veel minder groeitijd nodig dan Indica’s ALVORENS te bloeien. De totale tijd voor Sativa’s is dan ook ongeveer gelijk aan die van Indica’s (en soms korter op basis van ‘lichturen’).

Sativa’s zullen in de regel tijdens de bloei doorgroeien, waarbij dikwijls 200%, 300% of zelfs meer van hun groeihoogte wordt bereikt. Dit komt omdat rond de evenaar het verschil tussen het aantal daglichturen ’s winters en ’s zomers niet erg groot is. In hun oorspronkelijke omgeving groeien en bloeien Sativa’s dan ook gelijktijdig. Daarom moeten binnenkwekers een Sativa reeds in bloei zetten voordat er te veel vegetatieve groei ontstaat. Bij het kweken met klonen kunnen veel Sativavariëteiten in bloei worden gezet zodra de kloon wortels heeft gevormd.

Ondanks hun lagere gewicht en mogelijk langere bloeitijd worden Sativa’s door veel kwekers gewaardeerd vanwege hun ‘high’-effect. Deze high kan men kenschetsen als cerebraal, energiek, creatief, lachlustig of zelfs psychedelisch. Deze is minder overweldigend dan de Indica-’stone’, terwijl de kans op een slaapverwekkend effect bij de gebruiker minder groot is.

Cannabis Indica

De meeste Indica soorten zijn afkomstig uit Zuid-Azië en het Indiase subcontinent:
(Afghanistan, Pakistan, India, Tibet, Nepal, enz.). Indica’s zijn compact en gedrongen, met dichte, zware, aromatische toppenIndicatoppen zijn geneigd in ‘clusters’ oftewel trossen te groeien,met afwisselende ruimten (bekend als ‘internodiën’) tussen de trossen.Indica’s zijn de sneller bloeiende soorten, gewoonlijk met een bloeitijd van 6 tot 9 weken.Indica’s neigen niet snel hun hoogte te bereiken wanneer de bloei eenmaal is begonnen.Men mag verwachten dat een Indica tussen de 50 en 100% van haar groeihoogtetegen het einde van de bloeiperiode bereikt.Het effect van Indica wordt over het algemeen aangeduid als een ’stoned’,hetgeen betekent dat het meer op het lichaam is gericht.Dit kan fysieke gewaarwordingen zoals smaak, gevoel bij aanraking en geluid intensifiëren.Het heeft een ontspannende uitwerking - mentaal en fysiek - en kan in grotere doses slaapverwekkend zijn.

Cannabis Ruderalis

De cannabis ruderalis is bekend vanwege de ongewone eigenschappen die het mogelijk maken dat ze zich vermenigvuldigt in de korte zomers en zeer strenge winters in het land van herkomst.
Wilde Ruderalis zaden kunnen van de vrouw afgeschud worden en in de grond rusten en enkele seizoenen lang vriestemperaturen overleven voor ze normaal ontkiemen.
Planten van de landsoort kunnen hun levenscyclus met merkwaardige snelheid volbrengen en kunnen zich in slechts 10-12 weken van zaailing tot zaaddragende volwassen planten ontwikkelen.

De meest interessante Cannabis Ruderalis is een zelfbloeiende soort, wat betekent dat individuele planten volgens hun leeftijd bloeien, in plaats van tot bloei aangezet te worden door een veranderende lichtcyclus. De zelfbloei begint gewoonlijk na de 5de tot 7e set bladeren, en dit maakt Ruderalis één van de weinige cannabissoorten die binnenshuis kunnen bloeien, wanneer ze bij een zonnig raam worden gekweekt.

 

De Cannabis Ruderalis is lager in tetrahydrocannabinol (THC) dan kruisingen, met een vergelijkbaar hoog aandeel Cannabidiol (CBD). Dit betekent dat zij een ideale soort zijn voor gebruikers van medicinale cannabis die baat hebben bij de vele subtiele effecten van cannabinoids en er de voorkeur aan geven om niet overweldigd te worden door het minder subtiele effect van stoned zijn.

Cannabis Advertentie